Welkom bij "Tegenwind Oude IJssel"
We zijn tegen MEGA windturbineparken in onze natuur- en woonomgeving!   We staan voor duurzaamheid en verbinding. 

Doel

Tegenwind Oude IJssel is in het leven geroepen om het mooie stukje natuur dat tussen de Barlhammerweg, de Oude IJssel en de Liemersweg (N813) gelegen is, te beschermen tegen de plannen van het Landgoed Keppel. Zij hebben het plan om in dit gebied een MEGA windturbinepark te bouwen. In Tegenwind Oude IJssel hebben bewoners van de wijk "de Huet" (Doetinchem) , Langerak en Hummelo zich verenigd om alle belanghebbenden te informeren over de plannen van het Landgoed Keppel en de behandeling van de plannen in de gemeente Doetinchem.

Gezien het Landgoed Keppel doorloopt langs de Oude IJssel tot aan de brug in Hoog-Keppel, heeft zij ook plannen ingediend bij de gemeente Bronckhorst voor een windturbinepark dat aansluit op de plannen in de gemeente Doetinchem. Zo ontstaat er dus een lint van windturbines van 230 meter hoog en wordt het karakteristieke landschap langs de Oude IJssel veranderd in een industrieel windturbinepark.

In gemeente Bronckhorst is er ook veel weerstand tegen de windmolens langs de Oude IJssel. De bewoners hebben zich daar georganiseerd in Tegenwind Keppel en Eldrik. Ook zij hebben een website waarop veel nuttige informatie te vinden is, o.a. uit correspondentie tussen de initiatiefnemers, de gemeente en de provincie die zij hebben opgevraagd op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur.

Daarnaast willen we iedereen informeren over de schadelijke effecten van windturbines op de gezondheid van omwonenden en hoe windturbines de flora & fauna aantasten, vooral in het gebied dat Landgoed Keppel op het oog heeft.

windturbinepark Oude IJssel? Nee teken de petitie tegen U dient uw handtekening te bevestigen via uw e-mail (check evt. uw spambox).